Η Κούβα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος Total- Siemens

Η Κούβα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος Total- Siemens

105
Η Κούβα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος Total- Siemens

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total και η γερμανική εταιρεία Siemens φαίνεται ότι θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κούβα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Total αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στην Κούβα, καθώς και σε άλλες χώρες, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά του LNG.

Βέβαια, η εμπορική προστατευτική πολιτική των ΗΠΑ και τα προβλήματα γραφειοκρατίας στην Κούβα αποτελούν τροχοπέδη για την υλοποίηση του έργου αυτού στο νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής. Ωστόσο η κυβέρνηση της Κούβας προσβλέπει και υποστηρίζει προσπάθειες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην χώρα.

Οι πρώτες ξένες επενδύσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από την Ε.Ε. Συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο τέθηκε σε ισχύ η προσωρινή εφαρμογή μιας νέας συμφωνίας Ε.Ε. – Κούβας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο μερών. Στόχος της μεταξύ τους συνεργασίας είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και η εξεύρεση κοινών λύσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις με την ανάληψη κοινής δράσης. Τομείς κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο πλευρές αποτελούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αγροτική ανάπτυξη, το περιβάλλον, η ασφάλεια και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η Κούβα μέσα από τη συμφωνία της με την Ε.Ε. αλλά και εφόσον υλοποιηθεί το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φυσικού αερίου σε συνεργασία με την Total και την Siemens, τότε θα μπορέσει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.