Η Dorian στρέφεται στο LPG ως ναυτιλιακό καύσιμο

Η Dorian στρέφεται στο LPG ως ναυτιλιακό καύσιμο

427
Η Dorian στρέφεται στο LPG ως ναυτιλιακό καύσιμο

H Dorian LPG Ltd. ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Hyundai Global Service Co. Ltd., με σκοπό τη διεξαγωγή μελετών για την αναβάθμιση των κύριων μηχανών έως και 10 LPG carriers, τύπου VLGC, της εταιρείας, σε τεχνολογία διπλού καυσίμου.

Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά τη χρήση του LPG ως καύσιμο, εν αναμονή των επικείμενων περιβαλλοντικών κανονισμών για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του θείου.

Ο κ. Γιάννης Χατζηπατέρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dorian LPG Ltd. ανέφερε με αφορμή τη συγκεκριμένη συνεργασία πως «το φορτίο που μεταφέρεται από τα πλοία μας αποτελεί πηγή ενέργειας με τεκμηριωμένα περιβαλλοντικά οφέλη, σε σχέση με άλλα καύσιμα. Ενδεχομένως αυτή η κίνηση δημιουργήσει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα ωφελήσει, τόσο τους πελάτες μας, όσο και τους μετόχους μας”.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Dorian, αποτελεί τη συνέχεια μελέτης που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 από την Dorian LPG και τον ABS, με σκοπό την αξιολόγηση της χρήσης του LPG ως ναυτιλιακό καύσιμο.

Σημειώνεται πως στο πρόσφατο ναυπηγικό πρόγραμμα της, η Dorian LPG συμπεριέλαβε προληπτικά βελτιώσεις στο σχεδιασμό των νεότευκτων πλοίων, προκειμένου να επιτρέπουν τη χρήση του LPG ως καύσιμο.

Φωτό: dorianlpg.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.