Έτοιμο το λιμάνι της Λεμεσού να υποδεχθεί mega κρουαζιερόπλοια

Έτοιμο το λιμάνι της Λεμεσού να υποδεχθεί mega κρουαζιερόπλοια

142
Έτοιμο το λιμάνι της Λεμεσού να υποδεχθεί mega κρουαζιερόπλοια

Η DP World Limassol ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του νέου σύγχρονου τερματικού σταθμού στο λιμένα της Λεμεσού, μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου.

Ο τερματικός σταθμός, έκτασης 8.205 τ.μ., θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα κρουαζιερόπλοια και στους επιβάτες κρουαζιέρας καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Η DP World Limassol, θυγατρική της DP World, είναι η εταιρεία στην οποία είχε παραχωρηθεί τον Απρίλιο του 2016 ο τερματικός σταθμός πολλαπλής χρήσης του λιμανιού της Λεμεσού ο οποίος διαθέτει τρία κρηπιδώματα.

Ο νέος τερματικός σταθμός στο λιμένα της Λεμεσού θα περιλαμβάνει επίσης μία εφοδιαστική ζώνη πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ θα προσφέρει επίσης υπηρεσίες διαμετακομιστικού εμπορίου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι η DP World θα διασφαλίσει την επιτυχή πορεία του λιμένα της Λεμεσού, με στόχο η Κύπρος να αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο επενδύσεων, εμπορίου και υπηρεσιών.

Από τη μεριά του ο κ. Sultan Ahmed Bin Sulayem, πρόεδρος και CEO της DP World Group, επεσήμανε ότι ο νέος επιβατικός τερματικός σταθμός θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο και θα αναδείξει το λιμάνι της Λεμεσού σε στρατηγικής σημασίας λιμένα της Ανατολικής Μεσογείου.

Φωτό: DP World Limassol

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.