Άνοδος των πωλήσεων των κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Άνοδος των πωλήσεων των κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών

199
Άνοδος των πωλήσεων των κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Αύξηση των πωλήσεων για τις πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες της Νότιας Κορέας κατέδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, με ώθηση από τη ζήτηση από το εξωτερικό αλλά και τη δημοτικότητα ορισμένων νέων μοντέλων αυτοκινήτων.

Οι πέντε κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες – Hyundai Motor Co., Kia Motors Corp., GM Korea Co., Renault Samsung Motors Corp. και SsangYong Motor Co. – πώλησαν συνολικά τον Απρίλιο πάνω από 700.000 αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα (περίπου 650.000 αυτοκίνητα). Η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε κατά 1,2% (134.000 οχήματα), ενώ η αύξηση της ζήτηση από το εξωτερικό έφτασε το 9,2% (570.000 οχήματα).

Η κρίση στις σχέσεις Σεούλ-Πεκίνου, λόγω της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και της πιθανής εγκατάστασης αμερικανικών αντιπυραυλικών συστημάτων στο έδαφος της Νότιας Κορέας επηρέασε αρνητικά το πρώτο τρίμηνο του έτους τις εξαγωγές αυτοκινήτων προς την Κίνα, ιδίως για τις Hyundai Motor και Kia Motors. Ωστόσο, η βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών αντικατοπτρίστηκε στις πωλήσεις του Απριλίου.

Οι συνθήκες προστατευτισμού σε ορισμένες αγορές προηγμένων οικονομιών και μια ενδεχόμενη χαμηλότερη του αναμενόμενου ανάπτυξη, αποτελούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας.

Το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2018, οι συνολικές πωλήσεις αυτοκίνητων έφτασαν τα 2,62 εκατ. οχήματα, ελαφρώς αυξημένες κατά 0,2% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.