Uber και τεχνολογίες αιχμής για τις ινδικές ναυτιλιακές μεταφορές

Uber και τεχνολογίες αιχμής για τις ινδικές ναυτιλιακές μεταφορές

141
Uber και τεχνολογίες αιχμής για τις ινδικές ναυτιλιακές μεταφορές

H εταιρεία Allcargo logistics της Ινδίας ετοιμάζεται να εξομοιώσει την Uber Technologies με σκοπό να ενισχύσει τις δραστηριότητες της αναφορικά με την θαλάσσια διανομή εμπορευματοκιβωτίων.

Συγκεκριμένα η μονάδα ECU Worldwide της Allcargo με έδρα το Mumbai της Ινδίας, η οποία συγκεντρώνει παραγγελίες πελατών απ’ όλο τον κόσμο, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το μοντέλο της Uber με σκοπό να διευκολύνει τους πελάτες της να κάνουν κράτηση θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών.

Με τον τρόπο αυτό η ινδική εταιρεία, η οποία παρουσίασε πτώση των κερδών της για τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε τρίμηνα, προσδοκά να αυξήσει μέσω της τεχνολογίας αυτής τον όγκο παραγγελιών της και να φανεί ανταγωνιστική στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. Το timing φαντάζει ιδανικό για την Allcargo εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι εγκαταστάσεις εφοδιαστικής στην Ινδία συνεχώς αναπτύσσονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ασιατική χώρα ανέβηκε 19 θέσεις φτάνοντας στην 35η θέση αναφορικά με τις επιδόσεις στην εφοδιαστική συμπεριλαμβανομένων των επιδόσεων των  τελωνείων και των υποδομών.

«Σκοπός είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες της ECU Worldwide, οι οποίοι προέρχονται από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, να διεκπεραιώσουν ταχύτερα τις δραστηριότητες  τους με την μονάδα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία παρόμοια με αυτή της Uber», ανέφερε ο Πρόεδρος της Allcargo, Shashi Kiran Shetty σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος επισημαίνεται ότι η εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας για την Allcargo καθώς η ECU Worldwide αντιπροσωπεύει το 80% των εσόδων της ινδικής εταιρείας και η βελτίωση των υπηρεσιών της θα συμβάλλει θετικά στην αύξηση των αισθητά μειωμένων κερδών της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.