Στροφή της Ιορδανίας στην ηλιακή ενέργεια

Στροφή της Ιορδανίας στην ηλιακή ενέργεια

81
Στροφή της Ιορδανίας στην ηλιακή ενέργεια
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALEXANDRA WEY

O Πρωθυπουργός της Ιορδανίας Hani Al Mulki εγκαινίασε πρόσφατα το εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας Quweira, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο στην Ιορδανία σύμφωνα το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.

To έργο στα νότια της Ιορδανίας χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάπτυξης του Αμπού Ντάμπι (ADFD) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σύμφωνα με το Petra, το έργο κοστολογείται στα 120 εκατομμύρια δολάρια με το πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων WAM να το εκτιμά στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Επισημαίνεται ότι το εργοστάσιο, συνολικής ισχύος 103 megawatts,  θα τροφοδοτεί με ενέργεια 50.000 νοικοκυριά. Επιπλέον εγκαταστάθηκαν 328.320 φωτοβολταϊκά πάνελ και κατά τη διάρκεια κατασκευής του δημιουργήθηκαν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τονίζεται ότι το εγχείρημα αυτό συγκαταλέγεται στην στόχευση της Ιορδανίας αναφορικά με την ενέργεια  σύμφωνα με την οποία το 20% του ηλεκτρικού της δικτύου θα παρέχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.