Η Κένυα προχωρά στην κατασκευή αγωγού πετρελαίου

Η Κένυα προχωρά στην κατασκευή αγωγού πετρελαίου

83
Η Κένυα προχωρά στην κατασκευή αγωγού πετρελαίου

Η Κένυα επέλεξε την βρετανική εταιρεία Wood Group Plc για να σχεδιάσει έναν αγωγό πετρελαίου αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σκοπό θα έχει την  άντληση αργού πετρελαίου από το βόρειο τμήμα της χώρας σε ένα λιμάνι του Ινδικού Ωκεανού, όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Κένυας.

Η Κένυα ανακάλυψε εμπορικά αποθέματα πετρελαίου στη λεκάνη του Lokichar το 2012 και ο αγωγός των 800 χιλιομέτρων αναμένεται να κατασκευαστεί πριν από την έναρξη της παραγωγής το 2021/22.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πετρελαίου και Μεταλλευτικής Andrew Kamau, το έργο θα χρειαστεί οχτώ περίπου μήνες για να κατασκευαστεί. Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση της Κένυας είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την συλλογή προσφορών από εταιρείες μηχανικού σχεδιασμού για τον αγωγό από τον Ιανουάριο του 2018.

Τέλος να επισημανθεί ότι η βρετανική Tullow Oil διαχειρίζεται τα αποθέματα στην Κένυα, με τις καναδική Africa Oil και την γαλλική Total να αποτελούν τους υπόλοιπους επενδυτές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MORWAN ALI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.