Ακτή Ελεφαντοστού: Οι βροχοπτώσεις σύμμαχος στην παραγωγή κακάο

Ακτή Ελεφαντοστού: Οι βροχοπτώσεις σύμμαχος στην παραγωγή κακάο

85
Ακτή Ελεφαντοστού: Οι βροχοπτώσεις σύμμαχος στην παραγωγή κακάο

Oι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τις περισσότερες περιοχές καλλιέργειας κακάο της Ακτής Ελεφαντοστού την περασμένη εβδομάδα φαίνεται ότι είχαν θετικό αντίκτυπο στην παραγωγή, όπως δήλωσαν παραγωγοί της χώρας την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.

Παράλληλα οι αγρότες σε τοπικά μέσα της Ακτής Ελεφαντοστού εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι με τις  έως τώρα συγκομιδές και εξαγωγές κακάο. Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι για τον κορυφαίο καλλιεργητή κακάο του κόσμου, καθώς οι περίοδοι βροχόπτωσης που αρχίζουν συνήθως τον Απρίλιο θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλλιέργειες εάν γίνουν τακτικές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, η βροχόπτωση στην περιοχή Soubre της αφρικανικής χώρας ήταν 30,8 χιλιοστά (mm) την περασμένη εβδομάδα, 8,8 χιλιοστά πάνω από το μέσο όρο.

Από την άλλη πλευρά, στην κεντροδυτική περιοχή της Daloa, η οποία συμμετέχει κατά το ένα τέταρτο στην εθνική παραγωγή της Ακτής Ελεφαντοστού , οι γεωργοί ελπίζουν ότι η βροχή θα αυξήσει την περιεκτικότητα του εδάφους σε υγρασία και θα βελτιώσει την ποιότητα των κόκκων κακάο. Την ίδια στιγμή οι θερμοκρασίες στην περιοχή αυξήθηκαν πάνω από το μέσο και κινήθηκαν σε ένα εύρος μεταξύ 27 και 31 βαθμών Κελσίου. Τέλος να επισημανθεί ότι η παραγωγή κακάο της Ακτής Ελεφαντοστού για το 2017 ανήλθε στους 1.8 εκατομμύρια τόνους κατατάσσοντας την χώρα της Δυτικής Αφρικής στην πρώτη θέση παγκοσμίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LEGNAN KOULA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.