Σιγκαπούρη: Η προέλαση του port-state

Σιγκαπούρη: Η προέλαση του port-state

204
Σιγκαπούρη: Η προέλαση του port-state

Με δήλωσή της η Ναυτική και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) , ανακοίνωσε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 ότι υπέγραψε συμφωνία με την Penta Ocean Construction, την Hyundai Engineering & Construction και τη Boskalis International για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του αναπτυξιακού σχεδίου του θαλάσσιου τερματικού σταθμού Tuas.

Με την πρώτη φάση  να βρίσκεται σε εξέλιξη, το δεύτερο στάδιο του σχεδίου το οποίο κοστολογείται στα 1,46 δις δολάρια θα αυξήσει την συνολική λιμενική χωρητικότητα του σταθμού κατά 21 εκατ. TEUs ετησίως έως το 2027, ανέφερε η MPA. Με την ολοκλήρωση του έργου έως το 2040, o τερματικός σταθμός Tuas θα μπορεί να διαχειρίζεται έως και 65 εκατ. TEUs ετησίως.

Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μία από τις επτά συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου Ναυτικής Τεχνολογίας της Σιγκαπούρης. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται μια συνεργασία μεταξύ της ΜPA,  της Keppel Offshore & Marine και του Technology Centre for Offshore and Marine Singapore για την από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων ικανών να διεξάγουν λιμενικές επιχειρήσεις όπως διοχέτευση, πρόσδεση, πρόσδεση και ρυμούλκηση.

Παράλληλα κατόπιν άλλης συμφωνίας, η κοινοπραξία που περιλαμβάνει τη νορβηγική ST Electronics and  Kongsberg Norcontro θα εργαστεί πάνω στο πρόγραμμα καινοτομίας «Next Generation Vessel Traffic Management System».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MPA, Andrew Tan δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ομοειδείς εταίρους που πιστεύουν ακράδαντα στη σημασία της ψηφιοποίησης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Αυτά τα Μνημόνια θα μας βοηθήσουν να πάμε τον ναυτιλιακό κλάδο σε ένα νέο επίπεδο ανάπτυξης σε τομείς όπως η αυτοματοποίηση, η ανάλυση δεδομένων, τα έξυπνα συστήματα και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.