Νέο πρωτοποριακό επιβατηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών

Νέο πρωτοποριακό επιβατηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών

246
Νέο πρωτοποριακό επιβατηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών

Η νορβηγική εταιρεία The Fjords παρέλαβε ένα νέο επιβατηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών, με την ονομασία «Future of The Fjords».

Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό πλοίο τύπου καταμαράν, μήκους 42 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πρώτο πλοίο του είδους του που θα πραγματοποιεί ταξίδια στα φιόρδ της δυτικής Νορβηγίας, έχοντας μηδενικές εκπομπές. Συγκεκριμένα, το πλοίο θα πραγματοποιεί περίπου 700 εκδρομές ετησίως κατά μήκος της θεαματικής διαδρομής Flåm-Gudvangen, η οποία ανήκει και στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το «Future of The Fjords» αποτελεί αδελφό πλοίο του υβριδικού «Vision of the Fjord» το οποίο παρέλαβε η εταιρεία το 2016, αν και τα δύο αυτά πλοία έχουν μια κύρια διαφορά, αφού το «Future of The Fjords» χρησιμοποιεί καθαρά ηλεκτρική ενέργεια για την πρόωσή του.

Το πλοίο θα τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 585 ίππων ο καθένας, οι οποίοι θα λαμβάνουν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 1800 kWh. Η εγκατάσταση αυτή θα επιτρέπει στο πλοίο να ταξιδεύει με ταχύτητα 16 κόμβων για 30 ναυτικά μίλια, προτού χρειαστεί επαναφόρτιση.

Φωτό: braa.no

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.