Σε άνθηση το εξαγωγικό εμπόριο της Βραζιλίας

Σε άνθηση το εξαγωγικό εμπόριο της Βραζιλίας

130
Σε άνθηση το εξαγωγικό εμπόριο της Βραζιλίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (International Trade Organization) δημοσίευσε την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 την έκθεσή του με θέμα  «Trade and Statistics Outlook» σύμφωνα με την οποία η Βραζιλία επέκτεινε τη συμμετοχή της στις παγκόσμιες εξαγωγές για το 2017.

Συγκεκριμένα, για το 2017 η η αύξηση των πωλήσεων της Βραζιλίας στο εξωτερικό ήταν η έκτη μεγαλύτερη μεταξύ των 30 μεγαλύτερων εξαγωγέων του κόσμου, ξεπερνώντας χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Η έκθεση δείχνει ότι οι εξαγωγές της Βραζιλίας αυξήθηκαν κατά 17,5% το 2017, πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, μετά από μια πενταετή μείωση. Το αποτέλεσμα αντανακλάται επίσης και στην αύξηση της συμμετοχής της Βραζιλίας στις παγκόσμιες πωλήσεις, η οποία αυξήθηκε από 1,16% το 2016 σε 1,23% το 2017.

Σε έκθεση του υπουργείου Aνάπτυξης, Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Βραζιλίας, το ρεκόρ γεωργικής συγκομιδής,η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και η ευνοϊκή απόδοση των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων, όπως στον τομέα της βιομηχανίας, συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση αυτή των εξαγωγών.

Σύμφωνα με το worldtopexports, οι ακόλουθες ομάδες προϊόντων αντιπροσωπεύουν τις εξαγωγές με την μεγαλύτερη αξία σε δολάρια: ελαιούχοι σπόροι 26 δις. (11,9% των συνολικών εξαγωγών), μεταλλεύματα, σκωρία, τέφρα 22,4 δις (10,3%), ορυκτά καύσιμα συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου 18,7 δις (8,6%) , οχήματα 14,7 δις (6,8%), κρέας: 14 δις (6,4%), μηχανήματα συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών 13,8 δις (6,4%), ζάχαρη και ζαχαρώδη προϊόντα 11,6 δις (5,3%), σίδηρος, χάλυβας 10,8 δις (4,9%)

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το εμπόριο αποτελεί δραστηριότητα-ορόσημο για την ανάπτυξη της οικονομίας της λατινικής χώρας με τους ιθύνοντες φορείς της να κάνουν ότι είναι δυνατό για την περαιτέρω πρόοδό του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.