Ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα από το βακτήριο λιστέρια σε Αυστραλία και...

Ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα από το βακτήριο λιστέρια σε Αυστραλία και Σιγκαπούρη

421
Ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα από το βακτήριο λιστέρια σε Αυστραλία και Σιγκαπούρη

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Αυστραλία μετά την έξαρση της βακτηριακής ασθένειας λιστέρια, ενώ διαπιστώθηκε και μια αποβολή κατά το διάστημα 17 Ιανουαρίου 2018 με 6 Απριλίου 2018.

Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης δήλωσε τη Δευτέρα 16 Απριλίου ότι δύο ακόμα ασθενείς στην ασιατική χώρα έχουν μολυνθεί από το βακτήριο της λιστέρια. Υπάρχουν ωστόσο σαφείς ενδείξεις από που προέρχονται τα κρούσματα αυτά:

Η πρόσφατη επιδημία του βακτηρίου της λιστέρια που έπληξε την Αυστραλία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πεπονιών κανταλούπ (rockmelon) στην Σιγκαπούρη, είχε σαν αποτέλεσμα την τεράστια πτώση στη ζήτηση για τα φρούτα αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, προμηθευτές της Σιγκαπούρης ανέφεραν ότι η πτώση των πωλήσεων για τη συγκεκριμένη αυτή ποικιλία αγγίζει το 50 με 90%. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σιγκαπούρης Channel NewsAsia το οποίο επικοινώνησε με τοπικούς προμηθευτές, η μεγάλη πτώση της ζήτησης για τα φρούτα αυτά έρχεται μετά τη διαπίστωση ότι οι πληγείσες παρτίδες είχαν πωληθεί στη Σιγκαπούρη και εν συνεχεία ανακλήθηκαν από  την Αgri-Food and Veterinary Authority (AVA).

Σύμφωνα με την πρόεδρο του FS Fruity της Σιγκαπούρης, κ. Theresa Fong, οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 90%. Η κυρία Fong εκτίμησε ότι πριν την δημοσιοποίηση της ανάκλησης οι πωλήσεις ανέρχονταν σε 60 χαρτοκιβώτια (cartons) την εβδομάδα με τις πωλήσεις σήμερα να φτάνουν μετά βίας τα 2 χαρτοκιβώτια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.