Μειώνεται δραματικά η παραγωγή σιταριού της Νιγηρίας

Μειώνεται δραματικά η παραγωγή σιταριού της Νιγηρίας

151
Μειώνεται δραματικά η παραγωγή σιταριού της Νιγηρίας

Μείωση καταγράφεται στην παραγωγή σιταριού της Νιγηρίας, με τις εισαγωγές των αντίστοιχων εμπορευμάτων της χώρας να αυξάνονται.

Στόχος για τη Νιγηρία εδώ και δεκαετίες είναι να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή της σε σιτάρι και να μην εξαρτάται από άλλες χώρες, μέσα από ένα πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων στους αγρότες, αξίας $4 δις ετησίως.

Το πρόγραμμα αυτό φαίνεται να παραπαίει, καθώς σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση του κ. Muhammadu Buhari ανέστειλε το πρόγραμμα των συγκεκριμένων επιχορηγήσεων. Το γεγονός αυτό οδήγησε πολλούς αγρότες στη Νιγηρία να αποσυρθούν από την παραγωγή σιταριού λόγω των αυξημένων εξόδων σε πρώτες ύλες που δεν μπορούσαν να επωμιστούν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η μέση ετήσια παραγωγή σιταριού της Νιγηρίας ανήλθε σε μόλις 60.000 τόνους το γεωργικό έτος 2016- 17, μετά την «έκρηξη» των 350.000 τόνων του γεωργικού έτους 2013-14.

Αντιθέτως, οι εισαγωγές της χώρας σε σιτάρι άγγιξαν τους 4,6 εκατ. τόνους το 2017, ενώ εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τους 5 εκατ. τόνους εντός του τρέχοντος έτους και θα φτάσουν τους 10 εκατ. τόνους μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.