Νέες επενδύσεις της BP στην Βόρεια Θάλασσα

Νέες επενδύσεις της BP στην Βόρεια Θάλασσα

107
Νέες επενδύσεις της BP στην Βόρεια Θάλασσα

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε και επισήμως ότι προχωρά τα φιλόδοξα σχέδιά του για ανάπτυξη δύο νέων πετρελαϊκών πεδίων στην Βόρεια Θάλασσα και εντός της υφαλοκρηπίδας του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BP από τα δύο νέα πετρελαϊκά πεδία (Alligin και Vorlich) αναμένεται να παράγονται σε ημερήσια βάση έως και 30.000 βαρέλια πετρελαίου, με έτος έναρξης παραγωγής να τίθεται το 2020.

Η ανάπτυξη των νέων πεδίων ακολουθεί μία περίοδο πραγματοποίησης υψηλότατων επενδύσεων από πλευράς ΒΡ στην Βόρεια Θάλασσα, καταδεικνύοντας την δέσμευση της εταιρείας για διατήρηση και ενίσχυση της παραγωγικής της δραστηριότητας στην Βόρεια Θάλασσα.

Από την πλευρά της η κ. Deirdre Michie, Chief Executive της Oil & Gas UK, χαιρέτισε τις ανακοινώσεις της ΒΡ, τονίζοντας ότι «τέτοια φιλόδοξα έργα καταδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες που εξακολουθεί να προσφέρει η υφαλοκρηπίδα του ΗΒ». Επίσης, η ίδια εξέφρασε την αισιοδοξία της πως το μέλλον προδιαγράφεται θετικό για την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου και κυρίως για τους «εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους» του κλάδου.

Φωτό: bp.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.