20 νέα πλοία για την Hyundai Merchant Marine

20 νέα πλοία για την Hyundai Merchant Marine

164
20 νέα πλοία για την Hyundai Merchant Marine

Η νοτιοκορεάτικη Hyundai Merchant Marine (HMM) ανακοίνωσε ότι προχωρά σε παραγγελία 12 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 20.000 TEUs έκαστο, και 8 πλοίων, χωρητικότητας 14.000 TEUs έκαστο.

Τα νέα πλοία της εταιρείας θα ναυπηγηθούν σε συμμόρφωση με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο. Γι΄ αυτόν τον λόγο τα νέα πλοία της HMM θα είναι εφοδιασμένα είτε με σύστημα scrubber είτε θα καταναλώνουν LNG ως καύσιμο.

Τα νέα containerships πρόκειται να εκτελούν θαλάσσιες μεταφορές στις διαδρομές Ασίας- Βόρειας Ευρώπης και Ασίας- Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Η απόφαση της νοτιοκορεάτικης εταιρείας να ανανεώσει τον στόλο της εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Ν. Κορέας προς ενίσχυση της ναυπηγικής και της ναυτιλιακής της βιομηχανίας, καθώς η HMM αποτελεί το νοτιοκορεάτικο θαλάσσιο μεταφορέα.

Μέσα από τις νέες ναυπηγήσεις η HMM στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της παγκοσμίως, καθώς και στην απόκτηση οικονομιών κλίμακας.

Φωτό: HHM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.