Η Saudi Aramco επενδύει σε ένα mega project στην Ινδία

Η Saudi Aramco επενδύει σε ένα mega project στην Ινδία

152
Η Saudi Aramco επενδύει σε ένα mega project στην Ινδία
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, υπέγραψε MoU με την κοινοπραξία «Ratnagiri Refinery and Petrochemicals Ltd.» η οποία αποτελείται από τις ινδικές πετρελαϊκές εταιρείες «The Indian Oil Corporation Ltd. (IOCl)», «Bharat Petroleum Corporation Ltd. (BPCL)», και «Hindustan Petroleum Corporation Ltd. (HPCL)» για την δημιουργία ενός συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει διυλιστήριο πετρελαίου και πετροχημικά εργοστάσια.

Το συγκρότημα, αξίας $44 δις, αναμένεται να οικοδομηθεί στην δυτική ακτή της Ινδίας, στην πολιτεία Μαχαράστρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Saudi Aramco, το διυλιστήριο εκτιμάται ότι θα παράγει σε ημερήσια βάση 1,2 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου, καθώς και παράγωγα αυτού, ενώ θα προσφέρει την πρώτη ύλη για την παραγωγή πετροχημικών προϊόντων από τα εργοστάσια του συγκροτήματος, η παραγωγή των οποίων εκτιμάται ότι θα αγγίζει τους 18 εκατ. τόνους ετησίως.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες logistics και τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης και διανομής πετρελαίου, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα έργα στον χώρο της διύλισης πετρελαίου και των πετροχημικών παγκοσμίως, ανταποκρινόμενο στις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της Ινδίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.