Ενισχύεται το διμερές εμπόριο μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας

Ενισχύεται το διμερές εμπόριο μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας

82
Ενισχύεται το διμερές εμπόριο μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας

Η Γαλλία και η Τουρκία στοχεύουν σε ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών τους.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Τούρκου υπουργού οικονομικών κ. Nihat Zeybekci με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Bruno Le Maire, στο πλαίσιο του Turkey-France Joint Economic and Trade Commission (JETCO).

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο χώρες έθεσαν ως στόχο μέχρι τα τέλη του 2019 η αξία των εμπορικών τους συναλλαγών να έχει αγγίξει τα 20 δις ευρώ, συγκριτικά με τα 11,8 δις ευρώ στα τέλη του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του κ. Zeybekci με τον κ. Le Maire, συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Τελωνειακής Ένωσης στην οποία εντάσσεται η Τουρκία από το 1995, αν και δεν είναι κράτος- μέλος της Ε.Ε. Επίσης εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου τρίτων χωρών, όπως εκείνων της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη Γαλλία ανήλθαν σε 5,3 δις ευρώ, ενώ οι εισαγωγές σε πάνω από 6,4 δις ευρώ.

Οι τουρκικές εξαγωγές αφορούσαν κυρίως ρούχα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά μηχανήματα και οχήματα, ενώ οι εισαγωγές από την Γαλλία κυρίως αεροσκάφη, προϊόντα σιδήρου και χάλυβα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.