Tο ρούβλι «καταρρέει»

Tο ρούβλι «καταρρέει»

180
Tο ρούβλι «καταρρέει»

Εν μέσω έντονων γεωπολιτικών αναταραχών που αντανακλώνται στις ρωσικές αγορές, το ρούβλι φαίνεται να αποδυναμώνεται έναντι του δολαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το δολάριο σκαρφάλωσε τις πρωινές ώρες της Tρίτης 10 Απριλίου, στα 63,04 ρούβλια συνεχίζοντας την πορεία του από τη Δευτέρα 9 Απριλίου, όπου η ισοτιμία έκλεισε με απώλειες 4% για το ρούβλι.

Παράλληλα τη Δευτέρα 9 Απριλίου το ευρώ ενισχύθηκε κατά 3,71% έναντι του ρωσικού νομίσματος φτάνοντας τα 74,03 ρούβλια κάτι το οποίο έχει να συμβεί από τον Αύγουστο του 2016, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Aπό την άλλη πλευρά ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ρωσίας Μoex, κατέγραψε στις 10 Απριλίου μια σχετική σταθερότητα παρά τις απώλειες της τάξης του 8,3% της 9ης Απριλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία δέχτηκε νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε έντονη κριτική στον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν για την υποστήριξή του στη συριακή κυβέρνηση μετά και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ανατολική Γούτα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.