Οι ΗΠΑ αναδεικνύονται σε κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου

Οι ΗΠΑ αναδεικνύονται σε κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου

118
Οι ΗΠΑ αναδεικνύονται σε κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου

Η μέση ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ άγγιξε τα 9,3 εκατ. βαρέλια το περασμένο έτος, αύξηση της τάξης του 5% συγκριτικά με την αντίστοιχη παραγωγή του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της EIA (Energy Information Administration).

Πρόσφατη έρευνα της EIA αναφέρει ότι η αμερικανική πετρελαϊκή παραγωγή θα σημειώσει αύξηση το 2018 και το 2019, αγγίζοντας τα 10,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα και τα 11,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα, αντίστοιχα.

Έχει ενδιαφέρον ότι τον περασμένο Νοέμβριο η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ έφτασε τα 10,07 εκατ. βαρέλια, αντιπροσωπεύοντας τα υψηλότερα μηνιαία επίπεδα στην ιστορία της χώρας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της EIA η πολιτεία του Τέξας κατέγραψε τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή παραγωγή συγκριτικά με τις υπόλοιπες αμερικανικές πολιτείες το περασμένο έτος. Συγκεκριμένα η παραγωγή πετρελαίου του Τέξας έφτασε τα 3,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα κατά μέσο όρο.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η αυξημένη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ και οι μειωμένες εισαγωγές πετρελαίου από χώρες της Μέσης Ανατολής, θα αναδείξουν τις ΗΠΑ σε κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, σύμφωνα με την Xinhuanet, η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο από την Κίνα θα ωθήσει σε μελλοντικές συνεργασίες τις δύο χώρες στον τομέα της ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.