Αισιοδοξία για την πετρελαϊκή παραγωγή του Μπαχρέιν

Αισιοδοξία για την πετρελαϊκή παραγωγή του Μπαχρέιν

172
Αισιοδοξία για την πετρελαϊκή παραγωγή του Μπαχρέιν

Το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου των τελευταίων δεκαετιών φαίνεται ότι ανακάλυψε εντός των θαλασσίων συνόρων του το Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με το Bahrain News Agency, το συγκεκριμένο κοίτασμα βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του Βασιλείου του Μπαχρέιν.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τοπικά μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι η παραγωγή πετρελαίου του κοιτάσματος αυτού θα είναι πολλαπλάσια από τη συνολική παραγωγή των κοιτασμάτων που διαθέτει ήδη η χώρα. Επιπλέον γίνεται αναφορά και σε αυξημένη παραγωγή φυσικού αερίου από το συγκεκριμένο κοίτασμα.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του Gulf Business, πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει ανακαλυφθεί στο Μπαχρέιν από το 1932.

Ο υπουργός πετρελαίου του Βασιλείου του Μπαχρέιν, κ. Sheikh Mohammed bin Khalifa Al-Khalifa, ανέφερε ότι οι αρχικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί στο πετρελαϊκό κοίτασμα δείχνουν ότι είναι ικανή η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από αυτό για μια μακροχρόνια περίοδο.

Σήμερα το Μπαχρέιν εξορύσσει πετρέλαιο από δύο κοιτάσματα που διαθέτει από κοινού με τη Σαουδική Αραβία, από το Bahrain field και το Abu Safah field.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.