Επιχορήγηση €510.000 για το λιμάνι της Σύμης

Επιχορήγηση €510.000 για το λιμάνι της Σύμης

108
Επιχορήγηση €510.000 για το λιμάνι της Σύμης

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρεται παρακάτω στις ενέργειες που έχουν γίνει για την αποκατάσταση των ζημιών στη Σύμη μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το νησί τον περασμένο Νοέμβριο:

“Την 13η Νοεμβρίου 2017, αμέσως μετά την καταστροφική πλημμύρα που χτύπησε τη Σύμη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά την επίσκεψή του στο νησί, είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση δε θα αφήσει μόνη της τη Σύμη.

Σήμερα, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Χαρίτσης, αποφάσισε την επιχορήγηση με 510.000€ του Δήμου Σύμης για το σκοπό της αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού του νησιού.

Η παραπάνω δράση έρχεται σε συνέχεια πολλών προσπαθειών που έχουν ήδη συντελεστεί, ώστε το νησί να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν λόγω των μεγάλων καταστροφών.

Η Σύμη δεν αφέθηκε στο έλεος των καταστροφών: Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις του νησιού, που επλήγησαν, αποζημιώθηκαν με 5.000 ο καθένας και 8.000 αντίστοιχα, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ ειδικές ρυθμίσεις έγιναν για το πάγωμα των βεβαιωμένων οφειλών. Το έργο για την ανάπλαση και αποκατάσταση της Κεντρικής Πλατείας της Σύμης, εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Νοτίου Αιγαίου, με χρηματοδότηση 520.000 €. Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης προχώρησε σε έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στο Δήμο Σύμης μέσω του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών. Πρόσφατα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, μέσω της ΓΓ του Υπουργείου, ενέκρινε 1 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στις οδικές υποδομές του νησιού. Με απόφαση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου ενέκρινε επιχορήγηση του Δήμου Σύμης, με 300.000€, για την επισκευή και συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα, ενώ προχώρησε και σε έκτακτη επιχορήγηση με 80.000€ του Δήμου για την πληρωμή αποκλειστικά των δαπανών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της αφαλάτωσης, σημαντική τις μέρες της θεομηνίας για την ύδρευση του νησιού”.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δαμιανίδης Λευτέρης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.