Παραδόθηκε στην Κίνα το μεγαλύτερο ore carrier του κόσμου

Παραδόθηκε στην Κίνα το μεγαλύτερο ore carrier του κόσμου

3988
Παραδόθηκε στην Κίνα το μεγαλύτερο ore carrier του κόσμου

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η τελετή παράδοσης του μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς σιδηρομεταλλευμάτων που ναυπηγήθηκε ποτέ. Πρόκειται για το «Ore Tianjin», χωρητικότητας 400.000 τόνων, μήκους 362 μ., πλάτους 65 μ. και βυθίσματος 30,4 μ., ενώ η έκταση του καταστρώματός του ισοδυναμεί με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το πλοίο κατηγορίας VLOC (Very Large Ore Carrier) παραδόθηκε στην China Merchant Energy Shipping και στην ICBC Leasing από τα ναυπηγεία Qingdao Beihai Shipbuilding Heavy Industry Co., Ltd. (BSIC).

Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί το πρώτο από τα δέκα πλοία ίδιας κατηγορίας που έχουν παραγγείλει η China Merchant Energy Shipping και η ICBC Leasing και τα οποία πρόκειται να ναυλωθούν από την βραζιλιάνικη Vale για τη μεταφορά σιδηρομεταλλευμάτων μεταξύ της Κίνας και της Βραζιλίας.

Σε σύγκριση με άλλα μεγάλα σε μέγεθος πλοία μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος, το «Ore Tianjin» καταναλώνει κατά 20% λιγότερα καύσιμα, γεγονός που το καθιστά ως ένα ενεργειακά αποδοτικό και φιλικότερο προς το περιβάλλον πλοίο.

Φωτό: cmenergyshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.