Έτοιμο για ταξίδια το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Έτοιμο για ταξίδια το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

829
Έτοιμο για ταξίδια το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Η Royal Caribbean Cruises υποδέχτηκε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το «Symphony of the Seas». Μέχρι πρότινος τον τίτλο του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου έφερε το «Oasis of the Seas» της ίδιας εταιρείας.

Το «Symphony of the Seas» είναι 228.000 grt, έχει μήκος 361 μ., πλάτος 47,4 μ. και βύθισμα 9,3 μ. Επίσης έχει δυνατότητα να μεταφέρει έως και 6.680 επιβάτες και πλήρωμα 2.200 επιβατών, ενώ διαθέτει 2.800 καμπίνες.

Το κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε από τον ναυπηγικό όμιλο STX France, ενώ οι θαλάσσιες δοκιμές του πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2018.

Το «Symphony of the Seas» αποτελεί το 25ο πλοίο της Royal Caribbean και αναμένεται να εκτελεί κρουαζιέρες το ερχόμενο καλοκαίρι στη Μεσόγειο έχοντας ως home port το λιμάνι της Βαρκελώνης, ενώ από το φθινόπωρο του 2018 και μετά θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Καραϊβική θάλασσα με home port το λιμάνι του Μαϊάμι.

Φωτό: royalcaribbeanpresscenter.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.