Αυξημένα κέρδη για τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας του κόσμου

Αυξημένα κέρδη για τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας του κόσμου

200
Αυξημένα κέρδη για τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας του κόσμου

Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, η Carnival Corporation, κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους $391 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού της έτους, το οποίο έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, αύξηση κατά 9,9%, συγκριτικά με τα $352 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου οικονομικού έτους.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους άγγιξαν τα $4,2 δις, σε σχέση με τα $3,8 δις του 2017.

Ο πρόεδρος και CEO της Carnival, κ. Arnold Donald, δήλωσε ότι το νέο έτος έχει εισέλθει δυναμικά για την εταιρεία με βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων συγκριτικά με πέρυσι. Ο κ. Donald επεσήμανε ότι στόχος της Carnival είναι η αύξηση της ζήτησης στην αγορά κρουαζιέρας, μέσα από την προσέλκυση νέων επιβατών και γι΄αυτόν τον λόγο η εταιρεία προχωρά σε αντίστοιχες πολιτικές μάρκετινγκ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του νέου οικονομικού έτους η Carnival σύναψε συμφωνία με τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft GmbH για τη ναυπήγηση δύο κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG. Το πρώτο πλοίο θα ναυπηγηθεί για τις ανάγκες της P & O Cruises και αναμένεται να παραδοθεί το 2022, ενώ το δεύτερο εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στην AIDA Cruises το 2023.

Αναφορικά με το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018, η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τα έσοδά της έως και 3,5% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Φωτό: carnival-news.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.