Σε καθοδική πορεία οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα οπταθρανκοποίησης

Σε καθοδική πορεία οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα οπταθρανκοποίησης

81
Σε καθοδική πορεία οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα οπταθρανκοποίησης

Σημαντική μείωση καταγράφουν οι εισαγωγές της Κίνας σε άνθρακα οπταθρανκοποίησης (coking coal) τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο άνθρακας οπταθρανκοποίησης χρησιμοποιείται για την παραγωγή χάλυβα ή άλλων προϊόντων σιδήρου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι εισαγωγές της Κίνας σε άνθρακα οπταθρανκοποίησης ήταν της τάξης των 2,9 εκατ. τόνων, μείωση κατά 42,44% συγκριτικά με τις εισαγωγές του περασμένου Ιανουαρίου και μείωση κατά 34,45% σε σχέση με τις αντίστοιχες εισαγωγές του Φεβρουαρίου του 2017.

Το 50% σχεδόν των συνολικών εισαγωγών άνθρακα οπταθρανκοποίησης της Κίνας προήλθε από την Αυστραλία τον περασμένο Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα οι εισαγωγές άνθρακα οπταθρανκοποίησης από την Αυστραλία ανήλθαν σε 1,47 εκατ. τόνους, καταγράφοντας αύξηση κατά 48,32% σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και αύξηση της τάξης του 23,25% συγκριτικά με πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα η Κίνα έχει εισάγει 7,97 εκατ. τόνους άνθρακα οπταθρανκοποίησης, μείωση κατά 25,3%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Η μείωση των παραπάνω εισαγωγών οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να περιορίσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της χαλυβουργικής βιομηχανίας της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.