Σε ανάπτυξη η πετρελαϊκή ισχύς του Ιράν

Σε ανάπτυξη η πετρελαϊκή ισχύς του Ιράν

93
Σε ανάπτυξη η πετρελαϊκή ισχύς του Ιράν

Ο Ιρανός Υπουργός Πετρελαίου Bijan Namdar Zanganeh εκτίμησε ότι οι δυνατότητες της χώρας του σε νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ξεπερνούν τα 100, τα οποία είναι δυνατό να εκμεταλλευθούν ιρανικές πετρελαϊκές και εξορυκτικές εταιρείες.

Χαιρετίζοντας τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ιρανικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου (NIOC) και μιας επίσης ιρανικής ιδιωτικής εταιρείας εξόρυξης σχετικά με την εκμετάλλευση ενός νέου κοιτάσματος, ο Zanganeh τόνισε ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω, καθώς η χώρα έχει πάνω από 100 επιβεβαιωμένα κοιτάσματα, δίνοντας χώρο για ανάπτυξη και λειτουργία και νέων πετρελαϊκών εταιρειών, αλλά και χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο ανάπτυξης που υιοθέτησε πρόσφατα η ιρανική κυβέρνηση, η εξόρυξη, η κατασκευή και η παραγωγή θα προσφέρονται σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.