Η Κίνα αναδεικνύεται σε έναν μεγάλο εισαγωγέα κρασιού

Η Κίνα αναδεικνύεται σε έναν μεγάλο εισαγωγέα κρασιού

102
Η Κίνα αναδεικνύεται σε έναν μεγάλο εισαγωγέα κρασιού

Αύξηση κατά 10% καταγράφηκε στην αξία των εξαγωγών κρασιού από τις ΗΠΑ προς την Κίνα το περασμένο έτος.

Συγκεκριμένα, η αξία των αμερικανικών εξαγωγών κρασιού προς την Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ ανήλθε σε $210 εκατ. κατά τη διάρκεια του 2017.

Ο κ. Christopher Beros, εμπορικός διευθυντής του Wine Institute για την περιοχή της Κίνας και του Ειρηνικού Ωκεανού, δήλωσε ότι η Κίνα δεν αποτελεί μόνο τη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε όρους πληθυσμού, αλλά επίσης παρατηρείται μια ταχεία αύξηση της μεσαίας τάξης του πληθυσμού της, η οποία ταξιδεύει συχνά και έχει αποκτήσει συνήθειες του δυτικού πολιτισμού.

Ο κ. Beros ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατανάλωση εισαγόμενου κρασιού έχει αυξηθεί κατά 2,5 φορές στην Κίνα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η τάση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την Xinhuanet, οι συνολικές εξαγωγές κρασιού από τις ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε 380 εκατ. λίτρα, αξίας $1,53 δις, κατά τη διάρκεια του 2017.

Το 97% των αμερικανικών εξαγωγών προέρχεται από την Καλιφόρνια. Ο μεγαλύτερος αγοραστής κρασιού από την Καλιφόρνια είναι ο Καναδάς, ενώ η Κίνα καταλαμβάνει την πέμπτη θέση παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.