Σε ανοδικά επίπεδα οι λιμένες της MedCruise

Σε ανοδικά επίπεδα οι λιμένες της MedCruise

86
Σε ανοδικά επίπεδα οι λιμένες της MedCruise

Στο πλαίσιο του Seatrade Cruise Global που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Φλόριντα, η Ένωση των Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise) παρουσίασε στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις δραστηριότητες κρουαζιέρας που έλαβαν χώρα το 2017 σε λιμένες που ανήκουν στην Ένωση.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας από τους λιμένες- μέλη της MedCruise ανήλθε σε 25,9 εκατ., αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 18% συγκριτικά με μια δεκαετία πριν. Συγκεκριμένα το 2008 η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας μέσω λιμένων που ανήκουν στην MedCruise δεν ξεπέρασε τους 21,9 εκατ.

Αναφορικά με το τρέχον έτος εκτιμάται ότι η συνολική διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας θα αγγίξει τα 27 εκατ.

Το περασμένο έτος υπολογίστηκε ότι οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε λιμένες- μέλη της MedCruise ήταν 12.139, μειωμένες κατά 22% συγκριτικά με μια δεκαετία πριν.

Ο λόγος που σημειώνεται μείωση στον αριθμό των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στους παραπάνω λιμένες είναι η τάση που επικρατεί στην αγορά κρουαζιέρας και όχι μόνο προς μεγαλύτερα σε χωρητικότητα κρουαζιερόπλοια

Ο πρόεδρος της MedCruise, κ. Airam Díaz Pastor, δήλωσε ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2017 αποδεικνύουν την θετική πορεία που καταγράφουν ορισμένοι λιμένες της Μεσογείου, καθώς και λιμένες των γειτονικών της θαλασσών. Ο ίδιος προσέθεσε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες από μέρους της MedCruise για να υποστηρίξει τα μέλη της προκειμένου να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στους λιμένες και να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την παγκόσμια αγορά της κρουαζιέρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JORGE ZAPATA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.