Νορβηγική επέλαση στα μικρής χωρητικότητας containerships

Νορβηγική επέλαση στα μικρής χωρητικότητας containerships

148
Νορβηγική επέλαση στα μικρής χωρητικότητας containerships

Η νορβηγική εταιρεία MPC Container Ships ASA, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της προγράμματος, συνεχίζει με ταχύ ρυθμό να επεκτείνει τον στόλο της.

Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στον στόλο της έξι ακόμη feeder containerships, τα πέντε εκ των οποίων θα αγοράσει από την Simatech Shipping & Forwarding με έδρα στο Ντουμπάι, έναντι $41,9 εκατ.

Πρόκειται για τα πλοία «Sima Pride» με έτος ναυπήγησης το 2004, το «Sima Perfect» και το «Sima Prestige» με έτος ναυπήγησης το 2005, το «Sima Sapphire» ναυπηγημένο το 2006 και το «Sima Sadaf» με έτος ναυπήγησης το 2007. Η παράδοση των πέντε πλοίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Το έκτο πλοίο με ονομασία «Francoise Gilot» θα αγοραστεί έναντι των $6,6 εκατ. από εταιρεία της οποίας το όνομα δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί. Η παράδοση του συγκεκριμένου πλοίου θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγων ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η MPC Container Ships ASA.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η MPC Container Ships ASA είχε ανακοινώσει ότι είχε συνάψει συμφωνία για την αγορά 14 μεταχειρισμένων feeder containerships. Η αξία της αγοράς ανερχόταν σε $139,5 εκατ. και αφορούσε πλοία χωρητικότητας από 1.300 TEUs έως και 2.800 TEUs.

Με την ένταξη των νέων πλοίων στον στόλο της η νορβηγική εταιρεία θα διαθέτει πλέον έναν στόλο από 64 τροφοδοτικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TAIWAN INTERNATIONAL PORT CORP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.