Η πρώτη παγκοσμίως επιμήκυνση κρουαζιερόπλοιου τύπου ultra-luxury

Η πρώτη παγκοσμίως επιμήκυνση κρουαζιερόπλοιου τύπου ultra-luxury

1437
Η πρώτη παγκοσμίως επιμήκυνση κρουαζιερόπλοιου τύπου ultra-luxury

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri ξεκίνησαν εργασίες για την επιμήκυνση και ανακαίνιση του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου «Silver Spirit», το οποίο ανήκει στην Silver Group.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται παγκοσμίως επιμήκυνση σε κρουαζιερόπλοιο τύπου ultra-luxury.

Οι συγκεκριμένες εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές του Μαρτίου στο ναυπηγείο των Fincantieri στο Παλέρμο και αφορούν στην προσθήκη ενός τμήματος εκτάσεως 15 μ. το οποίο θα τοποθετηθεί στο κεντρικό μέρος του συγκεκριμένου πλοίου. Οι εργασίες επιμήκυνσης  και ανακαίνισης αναμένεται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Μάιο.

Το «Silver Spirit» ναυπηγήθηκε το 2009 από τα Fincantieri στο ναυπηγείο τους στην Ανκόνα. Το κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 36.000 τόνων και μήκος 195 μ, ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 540 επιβάτες. Μετά την επιμήκυνση που θα πραγματοποιηθεί θα προστεθούν, μεταξύ άλλων, 34 επιπλέον καμπίνες στο κρουαζιερόπλοιο και θα αυξηθεί επίσης κατά 12% η μεταφορική του ικανότητα.

Φωτό: SilverSea Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.