Ακόμη ένα πλοίο για την GasLog Ltd.

Ακόμη ένα πλοίο για την GasLog Ltd.

622
Ακόμη ένα πλοίο για την GasLog Ltd.

Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ της GasLog Ltd. και της Samsung Heavy Industries (SHI), μέσα από τη ναυπήγηση ενός ακόμα πλοίου μεταφοράς LNG.

Το νέο πλοίο θα έχει χωρητικότητα 180.000 κυβικών μέτρων και θα διαθέτει σύστημα πρόωσης XDF (σύστημα πρόωσης με κύρια μηχανή που χρησιμοποιεί δυο είδη καυσίμου (dual fuel) και στην οποία κατά τη λειτουργία με αέριο, αυτό εισάγεται σε χαμηλή πίεση).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της GasLog, το νέο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Μέρος της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών αποτελεί τo option από μέρους της GasLog για τη ναυπήγηση περισσότερων πλοίων στο μέλλον από την SHI.

Ο κ. Paul Wogan, Chief Executive Officer της GasLog, δήλωσε πως δεδομένου του γεγονότος ότι η ζήτηση για LNG παραμένει υψηλή, καθώς και της αύξησης που αναμένεται να σημειωθεί στις τιμές ναυπήγησης των πλοίων μεταφοράς LNG, η εταιρεία επιθυμεί να εξασφαλίσει ναυπηγήσεις πλοίων σε ελκυστικές τιμές. Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου η GasLog είχε προχωρήσει σε παραγγελία για ένα ακόμη πλοίο μεταφοράς LNG, ίδιας χωρητικότητας και χαρακτηριστικών με το παραπάνω.

Φωτό: gaslogltd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.