Σχέδια για τη δημιουργία μαρίνας στη Νέα Πέραμο

Σχέδια για τη δημιουργία μαρίνας στη Νέα Πέραμο

211
Σχέδια για τη δημιουργία μαρίνας στη Νέα Πέραμο
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η ιδέα να κατασκευαστεί μαρίνα στη Νέα Πέραμο συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη, του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα, του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας Σταύρου Δρακονταειδή και του Προέδρου της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας, Σταύρου Κατσικάδη.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι για να υλοποιηθεί η ιδέα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων και κυρίως της τοπικής Κοινωνίας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν και μάλιστα ο κ. Σταμούλης δήλωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη του Δήμου, γιατί η κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο περιλαμβάνεται στα αναπτυξιακά σχέδια του Δήμου. Ο κ. Κατσικάδης εξέφρασε την υποστήριξή του στην ιδέα και σημείωσε τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή της Νέας Περάμου, από πλευράς καιρού και πρόσβασης.

Συζητήθηκαν τα ενδεχόμενα επικαιροποίησης της μελέτης, το κατά πόσο θα χρειαστεί κυματοθραύστης, η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής, ο πλήρης καθαρισμός του σημερινού λιμανιού, και η ανάγκη να ολοκληρωθεί το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.