Ακόμα ένα ναυτικό δυστύχημα προστίθεται στη λίστα του Μαρτίου

Ακόμα ένα ναυτικό δυστύχημα προστίθεται στη λίστα του Μαρτίου

183
Ακόμα ένα ναυτικό δυστύχημα προστίθεται στη λίστα του Μαρτίου
Φωτό αρχείου/ dvidshub.net

Ρυμουλκό πλοίο ανετράπη και βυθίστηκε στον ποταμό του Μισσισσιπή, κοντά στη Νέα Ορλεάνη, στις 09:43 της Δευτέρας 12 Μαρτίου (τοπική ώρα Ν. Ορλεάνης), σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να αγνοούνται δύο από τους τρεις επιβαίνοντές του. Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες διασώθηκε από το παραπλέον πλοίο «Earl Gosling».

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή μόλις ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό απέστειλε ομάδες έρευνας και διάσωσης στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων επιβατών του ρυμουλκού πλοίου «Natalie Jean».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένα μέρος του ποταμού έχει κλείσει προκειμένου να διεξαχθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Στις έρευνες συμμετέχουν και τοπικές αρχές.

Τα αίτια της ανατροπής του ρυμουλκού πλοίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ φόβοι υπάρχουν για πιθανή διαρροή καυσίμων στον ποταμό καθώς εκτιμάται ότι στο ντεπόζιτο του «Natalie Jean» υπήρχαν 600 γαλόνια πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.