Το μέλλον είναι στα ρομπότ για την Hyundai Heavy Industries

Το μέλλον είναι στα ρομπότ για την Hyundai Heavy Industries

159
Το μέλλον είναι στα ρομπότ για την Hyundai Heavy Industries

Η Hyundai Heavy Industries (HHI), ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Ν. Κορέας, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει ρομποτικά συστήματα κατά τη διαδικασία της ναυπήγησης πλοίων.

Σύμφωνα με το Yonhap News Agency, ο νοτιοκορεάτικος όμιλος ολοκλήρωσε πρόσφατα την ετήσια δοκιμή ενός ρομποτικού συστήματος το οποίο διαμόρφωνε την τρισδιάστατη καμπύλη επιφάνεια ενός πλοίου στα ναυπηγεία της HHI στην πόλη Ulsan, η οποία βρίσκεται 414 χλμ. νοτιοανατολικά της Σεούλ.

Μέσω της χρήσης ρομπότ η HHI θα μπορέσει να περιορίσει το κόστος ναυπήγησης και να αυξήσει την αποδοτικότητά της.

Η HHI στοχεύει να χρησιμοποιήσει αυτοματισμούς και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία θα τριπλασιάσουν την παραγωγικότητα του ναυπηγικού ομίλου και θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Ενδιαφέρον έχει ότι ανάλογα με τη διάρκεια ζωής του ρομποτικού συστήματος ο νοτιοκορεάτικος όμιλος μπορεί και να εξοικονομήσει από την χρήση του έως και $184,8 εκατ. μέσα σε διάστημα 20 ετών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.