Πολιτικές για την ενίσχυση της κρουαζιέρας στη ΝΑ Ασία

Πολιτικές για την ενίσχυση της κρουαζιέρας στη ΝΑ Ασία

31
Πολιτικές για την ενίσχυση της κρουαζιέρας στη ΝΑ Ασία

Το Singapore Tourism Board (STB) και η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) υπέγραψαν τριετή συμφωνία, αντικείμενο της οποίας είναι η προώθηση των χωρών της ΝΑ Ασίας ως ελκυστικών προορισμών κρουαζιέρας. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την πρώτη που υπογράφει η CLIA με εθνικό τουριστικό οργανισμό της Ασίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του STB και της CLIA θα εκπαιδευθούν ταξιδιωτικοί πράκτορες στις συγκεκριμένες χώρες, θα ενισχυθούν οι πολιτικές μάρκετινγκ και θα προωθηθεί η ανάπτυξη των περιφερειακών λιμένων των χωρών της ΝΑ Ασίας.

Η συμφωνία μεταξύ του STB και της CLIA υπογράφεται σε μία χρονική περίοδο που η Σιγκαπούρη και οι υπόλοιπες χώρες της ΝΑ Ασίας γνωρίζουν μια ιδιαίτερη άνθηση ως προορισμοί για τους επιβάτες κρουαζιέρας. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αύξηση του τουρισμού από την κρουαζιέρα θα συμβάλει καταλυτικά στις οικονομίες των χωρών της ΝΑ Ασίας. Εκτιμάται ότι η τουριστική κίνηση από την κρουαζιέρα στις χώρες της ΝΑ Ασίας θα έχει αυξηθεί κατά 4,5 εκατ. επιβάτες μέχρι το 2035.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Singapore Tourism Board, ο τομέας της κρουαζιέρας συνεισέφερε ποσό $540 εκατ. στην οικονομία της Σιγκαπούρης, ένα ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 36% συγκριτικά με το 2010.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Singapore Cruise Centre

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.