Το Βόρειο Πέρασμα αναδεικνύεται σε μία ανταγωνιστική θαλάσσια διαδρομή

Το Βόρειο Πέρασμα αναδεικνύεται σε μία ανταγωνιστική θαλάσσια διαδρομή

516
Το Βόρειο Πέρασμα αναδεικνύεται σε μία ανταγωνιστική θαλάσσια διαδρομή

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι μέχρι το 2025 ο όγκος των διακινούμενων φορτίων μέσω του Βόρειου Περάσματος εκτιμάται ότι θα έχει δεκαπλασιαστεί, συγκριτικά με σήμερα, φτάνοντας τους 80 εκατ. τόνους.

Ο κ. Πούτιν, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι η διαδρομή του Βόρειου Περάσματος θα αποτελέσει το κλειδί για την ανάπτυξη της ρωσικής Αρκτικής, καθώς και της Άπω Ανατολής. Στόχος για την κυβέρνηση της Ρωσίας είναι το Βόρειο Πέρασμα να αποτελέσει μια πραγματικά ανταγωνιστική διαδρομή. Ο κ. Πούτιν επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια διαδρομή χρησιμοποιείτο πιο ενεργά επί εποχή Σοβιετικής Ένωσης συγκριτικά με σήμερα. Ο ίδιος τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής μέσα από έργα υποδομής αλλά και μέσα από τη ναυπήγηση πρωτοποριακών πλοίων τα οποία μπορούν να διαπλέουν το Βόρειο Πέρασμα και τις «αφιλόξενες» θάλασσες της Σιβηρίας χωρίς να χρειάζονται τη συνοδεία παγοθραυστικών.

Το Yamal LNG Project αποτελεί ένα τεράστιο έργο το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Αρκτικής και του Βόρειου Περάσματος.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.