Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ

79
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ
Φωτό Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει εδώ και αρκετές ώρες τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ με ισχυρές χιονοπτώσεις, καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Η κακοκαιρία όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες του ερχόμενου Σαββάτου.

Λόγω της κακοκαιρίας εκατοντάδες πτήσεις αλλά και δρομολόγια τραίνων έχουν ακυρωθεί, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των επιβατών, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά έχουν βρεθεί χωρίς ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, περισσότερο από το ένα τέταρτο των πτήσεων προς και από τα τρία κυριότερα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης (αεροδρόμιο JFK, αεροδρόμιο του Νιούαρκ και αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια) έχουν ακυρωθεί. Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος FlightAware.com, συνολικά έχουν ακυρωθεί 3.215 πτήσεις , ενώ σε 3.045 πτήσεις υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ωστόσο, σημαντικά προβλήματα λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων καταγράφονται και στα αεροδρόμια της Βοστώνης και της Φιλαδέλφειας, με το ποσοστό των ακυρώσεων πτήσεων να αγγίζει το 20%. Το ύψος του χιονιού οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα φτάσει έως 33 εκατοστά μέσα στην πόλη της Νέας Υόρκης και έως τα 50 εκατοστά στις επαρχίες των πολιτειών της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JUSTIN LANE

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.