Σε άνοδο οι τιμές του φυσικού αερίου λόγω του ψύχους στην Ευρώπη

Σε άνοδο οι τιμές του φυσικού αερίου λόγω του ψύχους στην Ευρώπη

107
Σε άνοδο οι τιμές του φυσικού αερίου λόγω του ψύχους στην Ευρώπη

Το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, το οποίο πλήττει μεγάλο μέρος της Ευρώπης, επηρεάζει αρνητικά τις τιμές του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο των δέκα τελευταίων ετών, λόγω του ψύχους σε Αγγλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Δανία, Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου φέτος αναμένεται ότι ο καιρός θα είναι πιο δριμύς απ’ ότι συνήθως τέτοια εποχή και το κρύο θα είναι περισσότερο αισθητό στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Σκανδιναβικές χώρες και στη Βαλτική.

Οι τιμές του φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα σημειώσουν έντονη μεταβλητότητα, ενώ η ζήτηση αυτού θα παρουσιάσει αύξηση παρά το γεγονός ότι μπαίνει η άνοιξη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο περασμένος Φεβρουάριος ήταν ο πιο κρύος των δέκα τελευταίων ετών και αρκετοί έμποροι αναγκάστηκαν να αντλήσουν με ταχύ ρυθμό φυσικό αέριο από τα αποθέματα που κρατούσαν σε δεξαμενές στην Ευρώπη για την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.