Πυρκαγιά ξέσπασε σε πλοίο της Maersk

Πυρκαγιά ξέσπασε σε πλοίο της Maersk

991
Πυρκαγιά ξέσπασε σε πλοίο της Maersk

Τέσσερις αγνοούμενοι ναυτικοί είναι ο τραγικός απολογισμός από την εκδήλωση πυρκαγιάς που σημειώθηκε σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk το μεσημέρι της Τρίτης 6 Μαρτίου.

H πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα από τα αμπάρια του πλοίου «Maersk Honam», ενώ εκείνο βρισκόταν στην Αραβική Θάλασσα και κατευθυνόταν από την Σιγκαπούρη προς τη Διώρυγα του Σουέζ. Μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, τα 23 από τα 27 μέλη του πληρώματος αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο και να επιβιβαστούν στο containership «ALS Ceres», το οποίο έπλεε κοντά στην θαλάσσια περιοχή.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης της περιοχής έχουν σταλεί προς αναζήτηση των υπόλοιπων τεσσάρων μελών του πληρώματος, ενώ όσα πλοία παραπλέουν στην περιοχή έχουν πάρει οδηγίες για να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια κρίνεται απαραίτητη για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Maersk Line το πλοίο αυτήν την στιγμή βρίσκεται αγκυροβολημένο 900 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πόλης Σαλαλά, στο Ομάν, ενώ η πυρκαγιά βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστά μέχρι στιγμής.

Το «Maersk Honam», με σημαία Σιγκαπούρης, ναυπηγήθηκε το 2017 και έχει χωρητικότητα 15.262 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.