Στρατηγικές συνεργασίες κολοσσών στην αγορά του LNG

Στρατηγικές συνεργασίες κολοσσών στην αγορά του LNG

1560
Στρατηγικές συνεργασίες κολοσσών στην αγορά του LNG

Η Maran Ventures Inc. ενισχύει τη συνεργασία της με την καταριανή εταιρεία Nakilat, μέσα από την προσθήκη δύο πλοίων μεταφοράς LNG, τα οποία θα ενταχθούν στον στόλο της κοινοπραξίας που έχουν δημιουργήσει οι δύο εταιρείες.

Η κοινοπραξία με ονομασία Maran Nakilat Co. Ltd. ιδρύθηκε το 2005 με στόλο τεσσάρων πλοίων μεταφοράς LNG.

Μέσω της νέας συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες ο στόλος της κοινοπραξίας έχει αυξηθεί πλέον από 13 σε 15 πλοία μεταφοράς LNG.

Τα δύο νέα πλοία της κοινοπραξίας, με ονομασίες «Woodside Rogers» και «Woodside Goode», ναυπηγήθηκαν το 2013 από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering και είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα. Η χωρητικότητα των πλοίων αγγίζει τα 159.800 κυβικά μέτρα, έκαστο.

Από τη μεριά της Maran Gas, ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης επεσήμανε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της εταιρείας του με τη Nakilat, η οποία αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς LNG, τονίζοντας ότι στόχος αποτελεί η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλους τους πελάτες.

Ο Chief Executive Officer της Nakilat, Eng. Abdullah Al Sulaiti, δήλωσε ότι η καταριανή εταιρεία στοχεύει σε συνεργασίες με καθιερωμένες στον χώρο ναυτιλιακές εταιρείες, όπως είναι η Maran Gas, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της στην αγορά του LNG.

Φωτό: nakilat.com.qa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.