Θετικές προσδοκίες για την αγορά των δεξαμενόπλοιων

Θετικές προσδοκίες για την αγορά των δεξαμενόπλοιων

303
Θετικές προσδοκίες για την αγορά των δεξαμενόπλοιων

Από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα έχουν σταλεί προς ανακύκλωση 59 δεξαμενόπλοια, συνολικής χωρητικότητας 3,5 εκατ. τόνων.

Σύμφωνα με τη VesselsValue από τις αρχές του τρέχοντος έτους έχει καταγραφεί αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των πλοίων που εστάλησαν προς ανακύκλωση συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καθώς τότε ο αριθμός των δεξαμενόπλοιων ήταν μόλις 6.

Επιπρόσθετα αρκετοί πλοιοκτήτες προτιμούν και βρίσκουν χρηματοδότηση να αντικαταστήσουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία πλοία τους με νεότερα.

Επίσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις της VesselsValue, τα επόμενα χρόνια αναμένονται βελτιωμένοι ναύλοι αλλά και ενοποιήσεις, συγχωνεύσεις και κοινοπραξίες σε εταιρείες που εξειδικεύονται στην αγορά των δεξαμενόπλοιων.

Η VesselsValue επεσήμανε επίσης ότι το 2015 σημειώθηκε μία σημαντική μείωση στην ανακύκλωση των δεξαμενόπλοιων λόγω τριών παραγόντων, των υψηλότερων εσόδων από την spot αγορά, των μειωμένων τιμών διάλυσης αλλά και της ανάγκης για την αποθήκευση πετρελαίου κατόπιν της κατάρρευσης των τιμών του στα τέλη του 2014.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.