Η ναυτιλία κρίσιμος τομέας της ελληνικής οικονομίας

Η ναυτιλία κρίσιμος τομέας της ελληνικής οικονομίας

202
Η ναυτιλία κρίσιμος τομέας της ελληνικής οικονομίας

Στο πλαίσιο του πρόσφατου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι η ναυτιλία αποτελεί έναν κρίσιμο τομέα της οικονομίας που συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη και την εθνική οικονομία.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι η ακτοπλοΐα είναι ένα κομμάτι που σχετίζεται με την ανάπτυξη και ότι η Ελλάδα διαθέτει 110 νησιά, το μεγαλύτερο αριθμό κατοικημένων νησιών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «στόχος του υπουργείου είναι η συνεχής αναβάθμιση της σύνδεσης των νησιών μεταξύ τους αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και η αναβάθμιση των πλοίων. Στόχος μας είναι επίσης ο περιορισμός του αποκλεισμού των κατοίκων των νησιών».

Ο κ. Κουρουμπλής δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές άντεξαν την κρίση της ναυλαγοράς με επιτυχία και μάλιστα παρά τα προβλήματα και με τη στήριξη της κυβέρνησης παραμένουν στις πρώτες θέσεις διεθνώς στην ποντοπόρο ναυτιλία. Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε επίσης την ελληνική εφοπλιστική οικογένεια να στηρίξει περισσότερο την Ελλάδα.

Για τον τομέα της κρουαζιέρας και των σκαφών αναψυχής ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι πρόκειται για έναν τομέα που συνεισφέρει πολλά και στον τουρισμό.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ο Πειραιάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αναπτυσσόμενα λιμάνια του κόσμου και σε δύο χρόνια μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στα 20 πρώτα παγκοσμίως, τονίζοντας συγχρόνως ότι η ναυτιλία συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας και προσφέρει πολλά οικονομικά και εμπορικά πλεονεκτήματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο και για τη ναυτική εκπαίδευση της χώρας, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση στον τομέα αυτό, να αποκαταστήσει τη φήμη του Έλληνα καπετάνιου και μηχανικού και να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσής του. Για το λόγο αυτό το υπουργείο πρόκειται να καταθέσει τροπολογία για την αύξηση των εκπαιδευτικών στις σχολές της, θα επιδιώξει επίσης τη δημιουργία περισσότερων σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη διασύνδεσή τους με τις υπάρχουσες σχολές.

Φωτό: olp.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.