Υπό τον έλεγχο της Total και τυπικά η Maersk Oil

Υπό τον έλεγχο της Total και τυπικά η Maersk Oil

355
Υπό τον έλεγχο της Total και τυπικά η Maersk Oil
Φωτό Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δόθηκαν οι τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές της Δανίας και συγκεκριμένα από το Danish Energy Agency για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της Mærsk Olie & Gas A/S – Maersk Oil από τον ενεργειακό κολοσσό της Total S.A.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μία εξαγοράς που έρχεται να ενισχύσει σημαντικά το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Total, ενώ εκτιμάται ότι θα αποφέρει στην τελευταία συνέργειες άνω των $400 εκ. σε ετήσια βάση.

Η αρχική συμφωνία για την πώληση της Maersk Oil στην γαλλική Total ανακοινώθηκε στις 21 Αυγούστου του περασμένου έτους. Με βάση τους όρους της συμφωνίας η A.P. Møller – Mærsk A/S θα εισπράξει από τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό $4,95 δις σε μετοχές της Total S.A. Πρόκειται για 97,5 εκατ. μετοχές της Total με αξία $4,95 δις, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 3,76% της Total, ενώ η τελευταία αναλαμβάνει και τα χρέη της Maersk Oil ύψους $2,5 δις.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής εκτιμάται ότι θα έχει πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του Μαρτίου, όπως αναφέρεται στο επίσημο δελτίο Τύπου της Maersk.

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ/BP/HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.