Μονόδρομος οι στρατηγικές ενοποίησης για την αγορά των containerships

Μονόδρομος οι στρατηγικές ενοποίησης για την αγορά των containerships

279
Μονόδρομος οι στρατηγικές ενοποίησης για την αγορά των containerships

Αυξημένα λειτουργικά κέρδη κατέγραψε η γερμανική Hapag- Lloyd κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Συγκεκριμένα το 2017 τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε €411 εκατ., συγκριτικά με τα €126 εκατ. που είχε το 2016.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2017, εντός του οποίου ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Hapag- Lloyd με την UASC, τα κέρδη της εταιρείας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €333 εκατ. σε σχέση με τα €226 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Hapag- Lloyd οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στη συγχώνευσή της με την UASC. Εκτιμάται ότι συγκεκριμένη συγχώνευση θα αποφέρει στη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία συνέργειες της τάξης των $435 εκατ. ετησίως.

Ένας ακόμη λόγος για τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα της Hapag- Lloyd είναι η ανοδική πορεία των ναύλων στην αγορά των containerships σε συνδυασμό με την αύξηση του μεταφορικού της έργου κατά 29%, φτάνοντας τα 9,8 εκατ. TEUs το 2017.

Η Hapag- Lloyd αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως. Ο στόλος της αποτελείται από 215 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1,6 εκατ. TEUs.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Hapag-Lloyd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.