Νέο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο καθελκύστηκε για την Hurtigruten

Νέο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο καθελκύστηκε για την Hurtigruten

229
Νέο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο καθελκύστηκε για την Hurtigruten

Το νέο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο “MS Roald Amundsen”, το οποίο κατασκευάστηκε για τη νορβηγική εταιρεία κρουαζιέρας Hurtigruten, καθελκύστηκε στο ναυπηγείο της Kleven στις 17 Φεβρουαρίου.

Μετά την τελική παράδοσή του το καλοκαίρι του 2018, το πλοίο θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί εκδρομικά ταξίδια στην Ανταρκτική και τα Χιλιανά Φιόρδ. Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί μέρος της παραγγελίας της Hurtigruten για δύο πλοία, η οποία έγινε στην Kleven τον Απρίλιο του 2016.

Με μήκος 140 μέτρα και πλάτος 23,6 μέτρα, τα δύο πλοία, με τις ονομασίες “Roald Amundsen” και “Fridtjof Nansen”, θα μπορούν να φιλοξενήσουν 530 επιβάτες. Η υβριδική τεχνολογία που θα φέρουν, σε συνδυασμό με την προηγμένη κατασκευή του κύτους και την αποτελεσματική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας επί του πλοίου, θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές CO2 στα πλοία κατά 20%, σύμφωνα με τη Hurtigruten.

Επιπλέον, τα πλοία θα διαθέτουν ειδικά ενισχυμένα κύτη για διέλευση από πάγο, καθώς προορίζονται και για ταξίδια σε πολικές περιοχές.

Η επιτυχημένη καθέλκυση του πλοίου αποτελεί ένα σηµαντικό ορόσηµο για την κατασκευή του πρώτου υβριδικού πλοίου της κατηγορίας του, το οποίο θα διαθέτει μεγάλες μπαταρίες για μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Φωτό: hurtigruten.co.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.