Ιδρύθηκε η 8η MEPA- Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος

Ιδρύθηκε η 8η MEPA- Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος

78
Ιδρύθηκε η 8η MEPA- Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος

Στις 28 Φεβρουαρίου 2018, ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, Δημήτρης Κ. Μητσάτσος και ο Πρόεδρος του Dubai Council for Marine & Maritime Industries (DCMMI), Khamis Juma Buamim, υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη της UAEMEPA, της Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

IMG_2852

Η τελετή της υπογραφής έγινε κατά την έναρξη του 9th Offshore Arabia Συνεδρίου στο Dubai, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού-ΙΜΟ, Kitack Lim, ανώτατων λειτουργών των Εμιράτων και εκπροσώπων οργανισμών και εταιρειών της διεθνούς ναυτιλίας.

Η νέα ένωση είναι η 7η κατά σειρά της οποίας την ίδρυση συνέδραμε η ΗELMEPA, μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων φορέων. Ο κ. Kitack Lim συνεχάρη τη HELMEPA για την εξάπλωση σε άλλες χώρες του εθελοντικού πνεύματος των MEPAs, των οποίων τα Μέλη, ναυτιλιακές και βιομηχανικές επιχειρήσεις άλλων κλάδων, στηρίζουν την οικονομική τους λειτουργία. Οι ενώσεις αυτές, εκτός της ΗELMEPA στην Ελλάδα, με τη χρονολογική σειρά που ιδρύθηκαν είναι οι: CYMEPA (Κύπρος), TURMEPA (Τουρκία), URUMEPA (Ουρουγουάη), AUSMEPA (Αυστραλία), NAMEPA (ΗΠΑ), UKRMEPA (Ουκρανία) και UAEMEPA.

Η HELMEPA προσφέρει την εμπειρία που απέκτησε στα 35 χρόνια λειτουργίας της στη UAEMEPA μαζί με την ευχή, να επιτύχει στην αποστολή της για την προστασία του περιβάλλοντος στην ευαίσθητη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.