Σε άνοδο οι κινεζικές εξαγωγές scrap steel

Σε άνοδο οι κινεζικές εξαγωγές scrap steel

127
Σε άνοδο οι κινεζικές εξαγωγές scrap steel

Αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές ανακυκλώσιμου χάλυβα (scrap steel) από την Κίνα το περασμένο έτος, καθώς η εγχώρια ζήτηση για τα εμπορεύματα αυτά σημείωσε πτώση, όπως αναφέρει η Xinhuanet.

Συγκεκριμένα οι κινεζικές εξαγωγές ανήλθαν σε 2,2 εκατ. τόνους scrap steel το 2017, όταν το 2016 οι αντίστοιχες εξαγωγές είχαν φτάσει τους 1.000 μόλις τόνους, σύμφωνα με την China Iron and Steel Association.

Η αύξηση που καταγράφηκε στις συγκεκριμένες εξαγωγές ήταν αξιοσημείωτη παρά την επιβολή δασμών της τάξεως του 40% στις εξαγωγές των scrap metals που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Κίνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Xinhuanet εκατομμύρια τόνοι ανακυκλώσιμου χάλυβα δεν χρησιμοποιούνται πλέον από την εγχώρια βιομηχανία της Κίνας λόγω της απαγόρευσης που έχει τεθεί στην παραγωγή χάλυβα από ανακυκλώσιμα μέταλλα.

Το μεγαλύτερο μέρος των κινεζικών εξαγωγών ανακυκλώσιμου χάλυβα είχε ως προορισμό τις χώρες της ΝΑ Ασίας, όπως την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. Οι μεγαλύτερες πηγές των συγκεκριμένων εξαγωγών ήταν οι ανατολικές και οι νότιες παράκτιες επαρχίες της Κίνας, όπως το Guangdong, το Jiangsu, το Zhejiang, το Fujian και το Hainan.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SHUANGQI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.