Παραμένει κλειστή η Διώρυγα της Κορίνθου

Παραμένει κλειστή η Διώρυγα της Κορίνθου

313
Παραμένει κλειστή η Διώρυγα της Κορίνθου

Από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 η Διώρυγα της Κορίνθου παραμένει κλειστή. Το κλείσιμο της Διώρυγας οφείλεται στις ραγδαίες βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να σημειωθεί αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της Διώρυγας στην πλευρά της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας. Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων.

Σε ανακοίνωση της Ανωνύμου Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου αναφέρει ότι τα συνεργεία της προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης.

Η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.