Bulk carrier που κινείται με LNG από το Hyundai Mipo Dockyard

Bulk carrier που κινείται με LNG από το Hyundai Mipo Dockyard

384
Bulk carrier που κινείται με LNG από το Hyundai Mipo Dockyard
Φωτό Αρχείου

Παραδόθηκε από τη νοτιοκορεατική ναυπηγική μονάδα Hyundai Mipo Dockyard το bulk carrier «Ilshin Green Iris», το οποίο θεωρείται ως το πρώτο παγκοσμίως bulk carrier που χρησιμοποιεί σαν καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Η παραγγελία για τη ναυπήγηση του «Ilshin Green Iris» δόθηκε στην Hyundai Mipo Dockyard από την εταιρεία lshin Shipping το καλοκαίρι του 2016. Το bulk carrier, με μήκος 192 μέτρα και χωρητικότητα 50.000 dwt, συμμορφώνεται πλήρως με τον IGF (International Gas Fuel) Code.

Η δεξαμενή καυσίμου του «Ilshin Green Iris», τύπου «C» και χωρητικότητας 500m³, είναι από χάλυβα υψηλής περιεκτικότητας σε μαγγάνιο (σχεδόν 26%), που διαθέτει ιδιαίτερα υψηλή αντοχή στη φθορά ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και έχει κατασκευαστεί από την επίσης νοτιοκορεατική χαλυβουργική εταιρεία Posco.

Όπως αναφέρεται στα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα το «Ilshin Green Iris» θα αναλάβει τη μεταφορά ασβεστολιθικών φορτίων για λογαριασμό της Posco μεταξύ των νοτιοκορεατικών λιμένων Gwangyang και Pohang, όπου βρίσκονται οι κύριες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Posco.

Φωτό: ΥοuTube/Maritime Korea Mac-Net

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.