Το Ισραήλ νέος παίκτης στον ενεργειακό χώρο

Το Ισραήλ νέος παίκτης στον ενεργειακό χώρο

167
Το Ισραήλ νέος παίκτης στον ενεργειακό χώρο

Ο ισραηλινός ενεργειακός όμιλος Delek σε συνεργασία με την Noble Energy, με έδρα στο Τέξας, υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία αξίας $15 δις για τις εξαγωγές φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο. Το φυσικό αέριο θα προέλθει από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα Tamar και Leviathan που διαθέτει το Ισραήλ στη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Delek, της Noble Energy, η οποία διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα υποθαλάσσια κοιτάσματα και της Dolphinus Holdings Ltd. στην Αίγυπτο αφορά τον εφοδιασμό της τελευταίας με 64 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για μία περίοδο δέκα ετών. Επιπλέον η Delek σχεδιάζει να συνεργαστεί και με την East Mediterranean Gas Company, μια εταιρεία ισραηλινοαιγυπτιακών συμφερόντων, για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο.

Ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη μεγάλη συμφωνία θα αναδείξει το Ισραήλ σε σημαντικό παίκτη στην τοπική ενεργειακή αγορά και θα ενισχύσει τις σχέσεις της χώρας με την Αίγυπτο, καθώς και με τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.